Home Over mij

Over mij

An Wesenbeek gedragsbegeleiding hondentraining

Met meer dan 20 jaar ervaring en achtergrond als psychologe, help ik jou om je hond te laten gehoorzamen.

Je kan bij mij terecht voor individuele lessen, online begeleiding of persoonlijke training van je hond tijdens een intensieve bootcamp. Regelmatig geef ik lezingen waar ik dieper inga op allerlei aspecten van hondengedrag.

Daarnaast help ik mensen met hondenfobie om hun angst te overwinnen: www.hondenfobie.be Maandelijkse kan je mijn vaste rubriek ‘honden op internaat’ lezen in ‘Woef’ magazine.


Elk baasje vormt met zijn hond een unieke eenheid. Soms zie ik mensen die zielsveel houden van hun hond, maar toch ontstaan er misverstanden, irritaties of spanningen. De hond kan enkel reageren zoals de natuur hem heeft ingegeven waardoor hij soms ongewenst gedrag of echt probleemgedrag stellen. Je kan hem echter leren om meer gewenst gedrag te stellen en hierin kan ik je helpen.

Als je kan leren wat de hond met zijn lichaamstaal bedoelt, is het makkelijker om met hem te communiceren. Wanneer je elkaar beter begrijpt,  kan je samen op weg gaan om te leren en te ervaren, op basis van wederzijds respect, leiderschap en vertrouwen.

Vanuit mijn levensvisie leg ik, zowel ten aanzien van mensen als ten aanzien van dieren , indien mogelijk de nadruk op een positieve benadering. Het is de bedoeling dat de hond enthousiast is en dat hij met plezier met zijn baas gaat oefenen.

Door stap voor stap te werk te gaan en de hond te belonen wanneer hij het gewenste gedrag stelt, bereiken we geleidelijk het eindresultaat. Op het volgende filmpje zie je mijn hondje Witse in de volgoefening.


Niet alleen bij het opvoeden of het wijzigen van probleemgedrag maar ook bij het aanleren van truukjes is dit een zeer effectieve methode. Zo leerde ik bijvoorbeeld om Witse aan de bel te laten trekken en zijn voetjes af te vegen aan de mat.

UA-116488656-1