hondentrainer ann wesenbeek

Als je op zoek bent naar iemand die echt voldoende kennis heeft over het gedrag van honden dan kan je bij mij terecht. Aanvankelijk studeerde ik psychologie en deed ik de begeleiding van mensen en kinderen. Later heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt en richtte ik mijn gedragscentrum voor honden op.

Elk baasje vormt met zijn hond een unieke eenheid. Soms zie ik mensen die zielsveel houden van hun hond, maar toch ontstaan er misverstanden, irritaties of spanningen. De hond kan enkel reageren zoals de natuur hem heeft ingegeven, en soms zal hij ongewenst gedrag of echt probleemgedrag stellen. Je kan hem echter leren om meer gewenst gedrag te stellen en hierin kan ik je helpen.

Als je kan leren wat de hond met zijn lichaamstaal bedoelt, is het makkelijker om met hem te communiceren. Wanneer je elkaar beter begrijpt,  kan je samen op weg gaan om te leren en te ervaren, op basis van wederzijds respect, leiderschap en vertrouwen.

Vanuit mijn levensvisie leg ik, zowel ten aanzien van mensen als ten aanzien van dieren , indien mogelijk de nadruk op een positieve benadering. Het is de bedoeling dat de hond enthousiast is en dat hij met plezier met zijn baas gaat oefenen.

Door stap voor stap te werk te gaan en de hond te belonen wanneer hij het gewenste gedrag stelt, bereiken we geleidelijk het eindresultaat. Op het volgende filmpje zie je mijn hondje Witse in de volgoefening.


Niet alleen bij het opvoeden of het wijzigen van probleemgedrag maar ook bij het aanleren van truukjes is dit een zeer effectieve methode. Zo leerde ik bijvoorbeeld om Witse aan de bel te laten trekken en zijn voetjes af te vegen aan de mat.