Home Puppies

Puppies

Ik fok elk jaar 1 nestje pups. Momenteel zijn er geen pups beschikbaar. Het eerstvolgende nestje wordt gepland in de loop van 2018,

wie zich reeds wil kandidaat stellen, kan zich aanmelden via mail.

 

 

 

 

Ice

Ice is een knappe licht zilveren reu die eigendom is van Doris Broeker. Hij is heel mooi, heeft een goede vacht en een aangenaam karakter.

Hij vereft zijn goede eigenschappen super goed, meestal neem ik hem als dekreu.

 

 

 

Roxy de therapiehond

Roxy Von Der Westerwiesen is onze  zilveren labrador teef. Zij is een sterke, gespierde teef met een zacht karakter. Ze is zeer sociaal, kindvriendelijk en is uiterst aangenaam om te trainen; Natuurlijk beheerst ze de basisbevelen zoals zit, liggen, staan, blijven en apporteren. Ze kan ook blaffen op bevel en haar voetjes vegen aan de mat. Daarnaast kan zij heel goed volgen aan de lijn, zelfs met een kindje van 6 jaar. Roxy gehoorzaamt ook in situaties met veel afleiding bvb wanneer er andere honden in de buurt zijn. Het is een echte huishond die binnen heel rustig is. Buiten is ze steeds bereid om lekker te rennen en te spelen, ook zwemt ze als de beste  Ik gebruik Roxy als therapiehond om mensen met hondenfobie te leren hun angsten te overwinnen. Zij moet zich dan erg rustig en beheerst gedragen. Tijdens de individuele lessen helpt zij bijvoorbeeld om honden de hondentaal te leren.

                                                                      

Aangezien zilveren labradors niet erkend zijn door Sint Hubertus, ben ik aan gesloten bij de Europese Rasvereniging die hen wel erkennen. Zij vereisen gezondheidstesten van de ouderdieren, er mag niet gefokt worden voor de leeftijd van 1,5 jaar en er mogen maximum 3 nesten op twee jaar tijd geboren worden.

Roxy is in het verleden een  toegewijde moeder geweest die haar pups goed opvoedde. Onze pups groeien op in huis en worden prima gesocialiseerd zodat ze later kunnen uitgroeien tot heerlijke huishonden. Naast de gewone huishoudelijke geluiden zoals de stofzuiger laten we ook ballonnen knallen en maken we allerlei geluiden zodat ze overal aan wennen. Onze pups zijn geen koopwaar maar individu’s die met respect behandeld worden en die heel wat knuffels krijgen zodat ze van jongs af aan leren om een band te smeden met mensen.

Inmiddels is Roxy gesteriliseerd.

 

            

 

De zilveren labrador – algemene info :

Toen ik een jaar of  20 was vertelde een vriend van mij dat hij een grijze labrador had gezien. Zelf was ik helemaal weg van de prachtige blauwe kleur en het verhaal over de zonderling is mij altijd bijgebleven. Vermoedelijk is het toen een mutatie geweest of een exemplaar dat plots in een nest opdook omdat de ouders zilverdragers waren. In die tijd fokte men niet bewust op de zilveren kleur en liquideerde men zelfs meestal de pups die met de zogenaamde miskleur op de wereld kwamen.

Later ontdekte ik  dat er nu wel een behoorlijk aantal zilveren labradors bestaan, met name vooral in Amerika en Duitsland. En ze zijn er niet enkel in zilver maar ook in donker zilver (ook wel charcoal, houtskool genoemd) en in champagnekleur. Zilver zou afgeleid worden van bruin en ziet eruit als lichtgrijs. Donker zilver is afgeleid van zwart en lijkt op antraciet.Champagne is eigenlijk een gele hond met een verdunningsgen. De ogen van zilveren labradors zijn blauw tot de leeftijd van 13 weken en dan worden ze gelig, okerkleurig.

Wanneer je een hond met een verdunde kleur kruist met een hond die geen zilverdrager is, krijg je geen verdunde kleur. Bijvoorbeeld wanneer je een zwarte labrador die geen zilverdrager is kruist met een zilveren labrador zal je geen zilveren pups krijgen. Je krijgt dan wel dragers die, mits gekruist met een andere zilverdrager of een volledig zilveren labrador, weer wel zilveren pups kunnen voortbrengen.

Tegenwoordig bestaan er gentesten waarbij je kan laten testen welke rassen er in een hond zitten. Heel wat fokkers van zilveren labradors kunnen een gentest voorleggen waaruit blijkt dat de ouderdieren al generaties lang zuivere labradors zijn.

Doordat ze vanuit een smalle basis zijn ontstaan en er vaak te weinig met zilverdragers wordt gefokt, kunnen er ziekten voorkomen. Koop daarom nooit een zilveren labrador zonder stamboom waarvan de ouders niet zijn goedgekeurd ! De prijs van een goede pup ligt rond de 1600 euro.

 

Artikel over de zilveren labrador verschenen in Woef-magazine van Mei 2012 :.Klik hier om het volledige artikel te lezen